Εγκατέλειψε ο Λεκλέρκ στο Grand Prix του Μπακού

ΑΠΕ

Πρόωρο τέλος, είχε για τον Σαρλ Λεκλέρκ, το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, που είναι ο όγδοος αγώνας της χρονιάς, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο Μονεγάσκος «πιλότος», εκκίνησε από την pole position που εξασφάλισε το Σάββατο (11/6), αλλά αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει στον 20ο από τους 51 γύρους του αγώνα.

Αιτία για την εγκατάλειψη του νεαρού οδηγού, στάθηκε ένα πρόβλημα στον κινητήρα της Ferrari του, καθώς στην συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα, άρχισε να βγαίνει καπνός από μονοθέσιό του, σε μια από τις μεγάλες ευθείες στην πίστα, μήκους λίγο περισσότερο από έξι χιλιόμετρα, στους δρόμους του Μπακού.

«Είναι δύσκολο να βρω λόγια. Πονάει, έχουν περάσει τρία Σαββατοκύριακα στην σειρά και πονάει, πολύ άσχημα. Ηταν τρία δυνατά κτυπήματα, αλλά το κίνητρο παραμένει», σχολίασε ο Λεκλέρκ, μιλώντας στο μικρόφωνο του «Canal More».

Η σημερινή ήταν μία «κακή ημέρα» για την Scuderia, καθώς εγκατέλειψε και ο έτερος οδηγός της, Κάρλος Σάϊνθ Jr, λόγω προβλήματος στα φρένα, κατά την διάρκεια του 9ου γύρου.