today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ιταλία: Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη

Επτά σοροί βρέθηκαν σήμερα στα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου που χάθηκε την Πέμπτη στα βουνά της βόρειας Ιταλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, οι οποίες δεν έκαναν λόγο για κανέναν επιζήσαντα.

Τέσσερις Τούρκοι πολίτες επέβαιναν στο ελικόπτερο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για την παρουσία δύο Λιβανέζων.

Ο πιλότος ήταν Ιταλός, από τη Βενετία. Το πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι τα άλλα θύματα ήταν σε επιχειρηματικό ταξίδι.

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή των Απεννίνων η οποία βρίσκεται στα σύνορα των περιφερειών της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.

“Αφότου εντοπίστηκαν στο όρος Κούσνα απομεινάρια του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στις 9 Ιουνίου, βρέθηκαν δυστυχώς τα άψυχα σώματα επτά ανθρώπων που επέβαιναν στο ελικόπτερο μέσα στα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι Ιταλοί πυροσβέστες στο Twitter.

“Δεν βρέθηκε κανένας επιζήσας”, πρόσθεσε η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, προτού βρεθούν τα συντρίμμια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιβεβαιώσει ότι τέσσερις πολίτες του βρίσκονταν στο ελικόπτερο που χάθηκε, μετά την αναχώρησή του από την πόλη Λούκκα, στην Τοσκάνη, την Πέμπτη.

Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία και οι υπηρεσίες της αστυνομίας μετείχαν στις έρευνες. Η κακοκαιρία εμπόδισε τις πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου, που χάθηκε σε αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter εκπρόσωπος της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε σήμερα ότι οι ομάδες διάσωσης χρειάστηκε να φθάσουν στο σημείο πεζή όπου ανακάλυψαν “τα πάντα καμένα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ