today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ρ.Δούρου: Οι δήμαρχοι αντιμετωπίζουν μόνοι τους την ενεργειακή κρίση

Η πορεία των έργων που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που θέτει η ενεργειακή κρίση διαρκείας στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης της Ρένας Δούρου και του Δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Μετά τη συζήτηση στο δημαρχείο ακολούθησε επίσκεψη του δημάρχου και της Ρ. Δούρου στο νέο παιδικό βρεφονηπιακό Σταθμό (Πλαπούτα και Παλαμά), έργο προϋπολογισμού 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το δημοτικό ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM», όπου μιλώντας στην πολιτιστική εκπομπή Dolce Vita η κ Δούρου, μεταξύ άλλων, επισήμανε “Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Και σήμερα που η Δημοκρατία βάλλεται στη χώρα που τη γέννησε, όπως βάλλεται η Δικαιοσύνη, η ελευθερία του Τύπου και οι θεσμοί, οι νέοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι αγκυλωτοί σταυροί είναι η λύση, όμως η λύση, το αντίδοτο είναι ο πολιτισμός”.

Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων εξόδων που καλούνται να καλύψουν οι δήμαρχοι επισήμανε: “Αν τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ως άλλοθι το μνημόνιο για να μην γίνονται προσλήψεις, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν μας απαντά κανείς, γιατί δεν γίνονται προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ή γιατί κόπηκαν κοινωνικές πολιτικές όπως το πρόγραμμα “Φιλόδημος” ή το “Ρεύμα για Όλους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ