today-is-a-good-day
25.8 C
Athens

ΚΚΕ: Μόνη διέξοδος η κεντρικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή, ο σοσιαλισμός

Παρέμβαση στην κοινή συζήτηση σχετικά με τις εκθέσεις για το «πακέτο Fit for 55» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Η υποκρισία της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι τεράστια. Τάχα κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ κλιμακώνουν την ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, στέλνοντας με ανυπολόγιστες συνέπειες τεράστιες ποσότητες βαρέων όπλων, πυραύλων, απειλώντας ως και για πυρηνικά.

Οι εκθέσεις του “πακέτου” “Fit for 55” και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι στόχος της “πράσινης μετάβασης” είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο έδαφος οξυμένων ανταγωνισμών με Ρωσία, Κίνα αλλά και ΗΠΑ, Βρετανία. Δεν κρύβονται οι δυσβάστακτες συνέπειες για το λαό, με εκτίναξη του κόστους ενέργειας, τροφίμων και ειδών λαϊκής κατανάλωσης, πράσινα τέλη ρύπων, υποχρεωτικές – πανάκριβες αγορές πράσινων οχημάτων και κατοικιών.

Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεστε, δεν “εξανθρωπίζεται” ούτε “πρασινίζει”. Αντιμετωπίζει το περιβάλλον ληστρικά για πρώτες ύλες, και σαν “σκουπιδοντενεκέ” παραπροϊόντων της καπιταλιστικής παραγωγής. Μόνη διέξοδος η κεντρικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή, ο σοσιαλισμός. Απαλλαγμένος από το κριτήριο του κέρδους, την ατομική ιδιοκτησία στη γη, το νερό, την ενέργεια, τους φυσικούς πόρους, μπορεί να προστατέψει το περιβάλλον, να θέσει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ