today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Παρουσιάζεται σήμερα στις επιχειρήσεις το Πληροφοριακό Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας

Το Πληροφοριακό Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας που αναπτύχθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάζεται σήμερα στις επιχειρήσεις.

Το σύστημα αξιοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή μέσω της ανάλυσης και αναπαράστασής τους, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική και στόχος του είναι η παροχή μεγάλου όγκου δεδομένων για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων από τις επιχειρήσεις. Στις δυνατότητες του περιλαμβάνονται η ανάλυση δεδομένων των επιχειρήσεων, η δυναμική υποβολή ερωτημάτων και παραγωγή αναφορών και η παρουσίαση αποτελεσμάτων με τη χρήση μοντέρνων οπτικοποιήσεων.

Ενδεικτικά παραδείγματα ανάλυσης:

* Γενικά Στοιχεία Επιχειρήσεων

* Ιστορική Εξέλιξη Επιχειρήσεων

* Οικονομικά Στοιχεία ανά Επιχείρηση

* Οικονομικά Στοιχεία ανά Περιοχή

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 “, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρεις βασικοί Πυλώνες του Συστήματος είναι:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (GIS), μέσω του οποίου παρουσιάζονται με τη μορφή διαδραστικών χαρτών βασικοί δείκτες της Προσφοράς και Ζήτησης της αγοράς.

Β.  Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI), το οποίο προσφέρει εργαλεία για δυναμική αναζήτηση στοιχείων αλλά και πρόσβαση σε πλήθος αναφορών (reports).

Γ. Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές (Mobile Apps), η οποία βασίζεται στην τεχνολογία των Μηνυμάτων Ώθησης (Push Notification) και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του ΕΒΕΑ με τα μέλη του αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις για την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού (proximity marketing).

Περισσότερες πληροφορίες στο analytics.acci.gr

Η εφαρμογή, από τώρα, (Ιούνιος 2022) είναι διαθέσιμη στα δύο βασικά ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών (App Store, Google Play).

Για την παρουσίαση του συστήματος στο κοινό και τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές ημερίδες σήμερα Παρασκευή 3/6/2022 (11:00 πμ και 15:00 μμ) καθώς και μια ημερίδα με φυσική παρουσία, τη Δευτέρα 6/6/2022, στις 15:00 μμ (6ος όροφος ΕΒΕΑ, Αμφιθέατρο ΕΡΜΗΣ).

Για να παρακολουθήσει κάποιος την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα την Παρασκευή 3/6/2022 στις 11:00 π.μ. πατάει στον σύνδεσμο:

https://attendee.gotowebinar.com/register/8297490211198818573

και για τη δεύτερη στις 15:00 μ.μ. πατάει στον σύνδεσμο

https://attendee.gotowebinar.com/register/2803996966806911246

Για να δηλώσει κάποιος τη συμμετοχή του στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/6/2022 στις 15.00, συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα έως την Παρασκευή 3/6/2022: https://forms.gle/VYTMHv4DVtjQ2DgM8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ