today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Άσκηση μείζονος ατυχήματος διεξήχθη στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) διεξήχθη στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, υπό τη διεύθυνση του κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής (ΚΕΑΠ) της ναυτικής βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και με συντονιστικό ρόλο από τον διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης ΔΝΕ),τον υποναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα.

Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που εξετάσθηκαν, ήταν η αντιμετώπιση καταστροφών συνεπεία μεγάλου σεισμού, η διάσωση εγκλωβισμένων από γκρεμισμένα κτίρια εντός της ναυτικής περιοχής, η παροχή πρώτων βοηθειών και η μεταφορά τραυματιών, η αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος και ο απεγκλωβισμός επιβαινόντων από ΙΧ όχημα, η κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η εκκένωση προσωπικού από τη ναυτική περιοχή (ΘΑΥΝ), καθώς και η μεταφορά αυτών από θαλάσσης με πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης των αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), παρατηρητής από τη Γενική Επιθεώρηση του Ναυτικού (ΓΕΝ/ΓΕΠΝ), στελέχη του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου ΠΒΧ ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, αρκετές εθελοντικές ομάδες (Ε.Ο.Π. Περιστερίου, Ε.Δ.Ο.Κ, ομάδα Διάσωσης Δύναμη Δ’), και εκπρόσωποι από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), την περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Χαϊδαρίου και την ΕΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ