today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ενότητα και ανανέωση οι παρακαταθήκες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ – Γράφει η Νόνη Δούνια

Με σύνθημα “Δίπλα στον πολίτη” και τη συμμετοχή 2.500 συνέδρων και 6.000 παρατηρητών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πριν λίγες ημέρες, το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Συνέδριό μας, εκτός από μαζικό, ήταν και πολύ παραγωγικό, μιας και μέσα από αυτό ήρθαμε σε επαφή με τους φίλους της παράταξής μας, ανταλλάξαμε απόψεις και μοιραστήκαμε μαζί τους κοινούς προβληματισμούς και αξίες.

Της Νόνης Δούνια *

Ο διάλογος, με αφορμή τους βασικούς άξονες του Συνεδρίου, μεταξύ των οποίων ήταν η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ύπαρξη ενός κράτους φιλικού για τους πολίτες και τη δίκαιη ανάπτυξη, η ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Χώρας μας και οι πολιτικές για τους νέους, υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρων, με τους ομιλητές των θεματικών να ξεπερνούν τους 270.

Όντας ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα που αναζητά λύσεις, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη, αναλύσαμε τα καθημερινά προβλήματα και κάναμε έναν απολογισμό του μέχρι τώρα Κυβερνητικού έργου. Διαπιστώσαμε πως, παρά τις πρωτόγνωρα πολλές εξωγενείς κρίσεις, που αντιμετωπίσαμε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, η οικονομία μας ενισχύθηκε και οι Έλληνες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει, την ανεργία να πέφτει δραστικά και τα μεγάλα έργα σε ολόκληρη τη Χώρα να προχωρούν, ενώ καταλήξαμε ότι η άμυνά μας, παρά τις προκλήσεις, υπήρξε υποδειγματική και οι διεθνείς μας συμμαχίες ισχυρές.

Ταυτόχρονα, διατυπώσαμε το όραμά μας για τους επόμενους 12 μήνες. Που περιλαμβάνει, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πλήρη απελευθέρωση της Χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και αμέσως μετά την ένταξή της στην επενδυτική βαθμίδα.  Παράλληλα, περικλείει την πρώτη αύξηση των συντάξεων, μετά από πολύ καιρό, αλλά και την εφαρμογή του θεσμού των fast track συντάξεων, που θα οδηγήσει στο «ξεμπλοκάρισμα» χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων. Επίσης, την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και τη νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο. Την ταχεία προώθηση των μεγάλων έργων. Όπως, άλλωστε και τη συνέχιση της ψηφιοποίησης του Κράτους, την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αλλά και τη συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και της αποφασιστικής στάσης στα εθνικά μας ζητήματα. Τέλος,  τη μετεξέλιξη της Πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο, γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων, καθώς και σε παραγωγό ενέργειας.

Πέρα, όμως, από την ενότητα και το κοινό όραμα, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του πρόσφατου Συνεδρίου μας, υπήρξε η ανανέωση, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία (συγκεκριμένα το 75%) των μελών της νέας Πολιτικής μας Επιτροπής, που εξελέγησαν σε αυτό, είναι νεοεκλεγέντα.

Με τη δυναμική του «νέου», πιο ενωμένοι και δυνατοί παρά ποτέ, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας, με το βλέμμα μας στραμμένο στην ανάπτυξη της Χώρας μας, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

* Η κα Νόνη Δούνια  είναι Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ