today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έμεινε γυμνός από πολιτικά επιχειρήματα και βρήκε καταφύγιο στα ψέματα

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ενεργειακά ακάλυπτη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους και συντομότατα μάλιστα θα είμαστε κόμβος παροχής ενέργειας στις βαλκανικές χώρες. Η οικονομία ενέργειας είναι πολύ σημαντική, ανεξαρτήτως της κρίσης. Για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εθνική προτεραιότητα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Η διεύρυνση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων είναι στο τραπέζι», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η βραδινή της Κυριακής».

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται εξωγενείς κρίσεις και κατά κοινή ομολογία, η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό δεν έγινε μαγικά, ούτε ήταν θαύμα. Έγινε επειδή έχουμε γνώση, επαγγελματισμό, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε καλά μελετημένο σχέδιο», υπογραμμίζει.

Δηλώνει πως το νομοθετικό πλαίσιο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως «είτε ο κ. Τσίπρας δεν κατανοούσε τι νομοθετεί, είτε τώρα κοροϊδεύει την κοινωνία». Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ο κ. Οικονόμου σημειώνει πως αποκαθιστούν την ομαλότητα στην αγορά και εξασφαλίζουν ανεκτές τιμές ρεύματος για τον επόμενο χρόνο. «Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας έμεινε γυμνός από πολιτικά επιχειρήματα και αναγκαστικά βρήκε καταφύγιο στα ψέματα και τις αερολογίες, στο φυσικό του δηλαδή πεδίο», προσθέτει.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι «κανείς δεν θα μείνει χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή», ενώ μεταξύ άλλων λέει πως στο 14ο συνέδριο της ΝΔ αποτυπώθηκε πως το κυβερνών κόμμα υπάρχει για να υπηρετεί την Πατρίδα και να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη. «Είναι πια το μεγαλύτερο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, που μεγαλώνει καθώς είναι πόλος έλξης για όλους τους δημοκράτες και τους φιλελεύθερους που συντάσσονται με την πρόοδο, τη σταθερότητα και την ασφάλεια», αναφέρει, ενώ μιλάει και για το στόχο της αυτοδυναμίας. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αποσκοπεί σε καμιά μονοκρατορία, ούτε έχει ηγεμονικές βλέψεις. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένα συμπεριληπτικό κόμμα και μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλουραλισμό εντός του κόμματός μας, μετατρέποντάς τον σε εθνικό όφελος», δηλώνει και προσθέτει πως για να είναι ισχυρά λειτουργική μια Κυβέρνηση, απαιτείται να διαθέτει ευρεία κοινωνική στήριξη και να είναι συμπαγής. «Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις και αυτές υπηρετούνται από την αυτοδυναμία», σημειώνει και λέει πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται και στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων επισημαίνει πως μετά και την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία προχωρούμε σε περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας, με αμοιβαίο πολύπλευρο όφελος.

«Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης», υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η ΕΕ να πάρει μέτρα περιορισμού των ταξιδιών ή για τηλεργασία μέσα στο καλοκαίρι ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία ο κ. Οικονόμου διαβεβαιώνει ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι έτοιμη και η ενεργειακή επάρκεια εξασφαλισμένη, ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, με την αυξημένη απόδοση των ΑΠΕ. «Εκείνο που είναι επιτακτική ανάγκη είναι ο τερματισμός του πολέμου και η απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας», τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ