today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

ΝΔ προς ΚΙΝΑΛ: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν χορτάσει από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις

«Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού διαγωνισμού υποσχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει ως δήθεν λύση, την επιβολή πλαφόν στη λιανική του ρεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και καλεί το ΚΙΝΑΛ, «αντί για ανέξοδες κουβέντες και προτάσεις που δεν εφαρμόζονται πουθενά, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

– Ποιο είναι το κόστος του μέτρου και πώς θα καλυφθεί; Αριθμούς και στοιχεία, όχι κουβέντες στον αέρα.

– Αφού τεθεί διατίμηση στις τιμές λιανικής δεν θα πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές για τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές, άρα οι φορολογούμενοι να καλύψουν το επιπλέον κόστος για όλους;

– Αν οι προμηθευτές κρίνουν ότι η αποζημίωση είναι ανεπαρκής, δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο ενεργειακός εφοδιασμός;».

Επίσης, ζητά από το ΚΙΝΑΛ να δώσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες απαντήσεις. «Όσο για τη ρύθμιση σε 240 δόσεις (20 χρόνια!) που προτείνουν για όσους αδυνατούν να πληρώσουν, στο ΚΙΝΑΛ κυριολεκτικά, “τινάζουν την μπάνκα στον αέρα”!» σημειώνει η ΝΔ.

Τέλος, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση μεθοδικά και με πλήρη κοστολόγηση και υπευθυνότητα εξαντλεί τα δημοσιονομικά όρια, προκειμένου να ενισχύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τα βάρη της ενεργειακής κρίσης. «Από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις έχουν χορτάσει» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ