today-is-a-good-day
19 C
Athens

Λάιονελ Ρίτσι, Ντόλι Πάρτον, Eminem και Duran Duran στο Rock & Roll Hall of Fame

O Αμερικανός ράπερ Eminem, το βρετανικό ποπ συγκρότημα Duran Duran, η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, Ντόλι Πάρτον, o Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός της soul και R&B και η τραγουδίστρια της ποπ ροκ, Κάρλι Σάιμον θα εισαχθούν φέτος στο Rock & Roll Hall of Fame.

Όλοι ήταν υποψήφιοι για πρώτη φορά και μαζί με τη Πατ Μπέναταρ και τον συνεργάτη της Νιλ Γκιράλντο και το synth – pop ντουέτο Eurythmics, αποτελούν την κλάση του 2022 του Rock & Roll Hall of Fame.

Οι τιμώμενοι ψηφίστηκαν από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, ιστορικούς και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας. «Ο καθένας είχε βαθύ αντίκτυπο στον ήχο της νεανικής κουλτούρας και βοήθησε να αλλάξει η πορεία του ροκ εν ρολ» δήλωσε ο Τζον Σάικς, προεδρεύων  του Rock & Roll Hall of Fame.

Η Πάρτον είχε δηλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «αποσύρεται με σεβασμό» από τη διαδικασία, λέγοντας ότι δεν επιθυμούσε να αφαιρέσει ψήφους από τους υπόλοιπους υποψηφίους και ότι δεν δικαιούται την υποψηφιότητα επειδή είναι τραγουδίστρια της κάντρι.

Το Rock & Roll Hall of Fame Foundation απάντησε λέγοντας ότι τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη σταλεί και εναπόκειται στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν εάν θα εκλεγεί.  Τελικά η Ντόλι Πάρτον αποφάσισε να παραμείνει υποψήφια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ