today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Συζήτηση Μπάιντεν με τα μέλη της G7 για επιβολή πρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου από τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία ενέτεινε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της Λευκορωσία ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ