today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Αλ.Τσίπρας: Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας εξαπέλυσε από τον Πύργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της σημερινής περιοδείας του στην αγορά της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden-boys της ΔΕΗ».

«Του καρτέλ της ενέργειας», συνέχισε, «που σε μία περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ τους τελευταίους εννέα μήνες» προσθέτοντας: «Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρεία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους, αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο».

«Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλύει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή, με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος» τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε «όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα».

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις γραμμές του και να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία στις 15ης Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη του Πύργου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα της ακρίβειας και της τιμής της ενέργειας, καθώς και ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ αργότερα, το μεσημέρι, θα συζητήσει με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία της κοινότητας Σαβαλίων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αμαλιάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ