today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα υποδεχθεί στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα υποδεχθούν στις 16:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον βασιλιά των Βέλγων Φιλίπ και τη βασίλισσα Ματίλντ, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που παρατίθεται στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων.

Επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου από έως τις 4 Μαΐου

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από σήμερα ως τις 4 Μαΐου.

Η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Αθήνα ξεκινά σήμερα στις 15:00, με την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ακολούθως στις 15:10 με την επίσημη Τελετή Υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί στις 15:20 η Τελετή παρασημοφόρησης του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αμέσως μετά στις 15:40, κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Στη συνέχεια, στις 16:05 ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν στις 16:20 διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 16:50 η βασίλισσα Ματθίλδη θα μεταβεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς Φίλιππος θα έχει στις 17.15 συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00, προς τιμήν του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων.

Αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου στις 08:45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων στο Κέντρο Υποδοχής «Αντάμα» και στις 10:30 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τους στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Αμέσως μετά στις 11:20 το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα συμμετάσχει σε ακαδημαϊκή συνάντηση στο ξενοδοχείο «Grecotel Cape Sounio» και στις 14:00 θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 20:00 θα λάβει χώρα εκδήλωση που διοργανώνεται από τον βασιλιά και τη βασίλισσα των Βέλγων προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 10:00 το πρωί ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου θα ξεναγηθούν στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ