today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα, πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας

Τον οινοποιητικό συνεταιρισμό στη Νέα Αγχίαλο “Η Δήμητρα” επισκέφθηκε σήμερα ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της διήμερης  παρουσία του στη Μαγνησία.  Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τις προτάσεις του Κινήματος για την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και μεταποιητές να παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται να καταναλώνουν, και να καταστούν περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Ταυτόχρονα  ανέφερε πως «οφείλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της ανταγωνιστικότητας και της ενεργειακής κρίσης».

Πρόσθεσε ακόμη ότι το  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει προτάσεις ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε συνεταιρισμούς, αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές να παράγουν μέσω ενεργειακών κοινοτήτων τη δική τους ενέργεια. Θα είμαστε στο πλευρό τους καθώς χωρίς τα λάθη του παρελθόντος μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο συνεταιριστικό κίνημα. Να στηρίξουμε την αγροδιατροφή, την εξωστρέφεια της χώρας».

Στη συνέχεα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες στο Δημαρχείο του Αλμυρού όπου για άλλη μια φορά άσκησε δριμεία κριτική στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη στάση τους στο θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να τεθεί άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. «Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο καθένας κατά την περίοδο διακυβέρνησή του αύξησε την εξάρτηση της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο με αποτέλεσμα σήμερα την ενεργειακή κρίση να την πληρώνει ο ακριβότερα ο ελληνικός λαός απ’ ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η λύση δεν είναι να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα πάνω στους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που παραλαμβάνει ο ελληνικός λαός αλλά αύριο το πρωί να υπάρξει πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας στη χώρα» τόνισε ο κύριος Ανδρουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ