today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Πούτιν: Η Ουκρανία είναι απρόβλεπτη στις διαπραγματεύσεις

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι θα έχει απευθείας συνομιλίες με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αποφέρουν σαφή αποτελέσματα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Μισέλ ότι το Κίεβο δείχνει πως δεν είναι έτοιμο να αναζητήσει κοινώς αποδεκτές λύσεις και κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά ότι είναι “απρόβλεπτη” στις διαπραγματεύσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο Μισέλ κάλεσε τον Πούτιν να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Ζελένσκι και έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Μισέλ υπογράμμισε με “έντονο και ξεκάθαρο τρόπο” ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απαράδεκτος και ανέφερε με λεπτομέρειες το κόστος από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μισέλ αξίωσε επίσης εκεχειρία με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα και ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια οι άμαχοι από πολιορκημένες πόλεις όπως η Μαριούπολη.

Η τηλεφωνική τους επικοινωνία ακολούθησε επίσκεψη του Μισέλ στην Ουκρανία την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ