today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ουκρανία: Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές δεν θα ανοίξει σήμερα στην Ουκρανία, ελλείψει συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

“Σήμερα, 19 Απριλίου, δεν θα υπάρξει δυστυχώς κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Οι σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Ντονμπάς”, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το Κίεβο, μεγάλη επίθεση χθες, Δευτέρα, αναφέρει η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Telegram.

Όσον αφορά τη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου, “οι Ρώσοι αρνούνται να ανοίξουν διάδρομο για την έξοδο αμάχων προς την κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ”, προσθέτει η Βερεστσούκ.

“Συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για ανθρωπιστικούς διαδρόμους στις περιφέρειες της Χερσώνας (νότια) και του Χαρκόβου (ανατολική)”, υπογραμμίζει η Ουκρανή αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ