today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Βυθίζεται η ναυαρχίδα των Ρώσων «Moskva», σύμφωνα με τους Ουκρανούς

Το διαψεύδουν οι Ρώσοι

Βυθίζεται η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που επλήγη από ουκρανικά χτυπήματα, σύμφωνα με την νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας.

Σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η πλευρά των Ουκρανών ανέφερε ότι μετά το πλήγμα ξεκίνησε πυρκαγιά στο πλοίο.

 

 

Τι λέει η Ρωσία για το περιστατικό

Από την πλευρά της Ρωσίας, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό δεν έχει βυθιστεί.

«Η εστία της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν φλόγες. Οι εκρήξεις των πυρομαχικών έχουν σταματήσει. Το καταδρομικό Moskva διατηρεί την πλευστότητά του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Το πλήρωμα του Moskva έχει απομακρυνθεί από το πλοίο, ενώ «ο βασικός εκτοξευτήρας πυραύλων δεν έχει πληγεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι δήλωσε

Ο Μικόλα Μπελιέσκοφ, στρατιωτικός σύμβουλος του Ζελένσκι, χαρακτηρίζει το περιστατικό «ένα πολύ ισχυρό ψυχολογικό εργαλείο στην κατεύθυνση της ανύψωσης του ηθικού των Ουκρανών».

Ωστόσο, τονίζει ότι το Moskva «είναι ένα παλιό πλοίο και τα ρωσικά πλήγματα προς την Ουκρανία με πυραύλους Καλίμπρ εκτοξεύονται από άλλα, πιο καινούρια πλοία».

«Ακόμη κι έτσι, όμως, συνιστά ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για τους Ρώσους, όχι μόνο υλικά, αλλά και από άποψη ηθικού», τονίζει.

 

 

 

 

SourceΣΚΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ