today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Καταστροφική η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα πεδία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε καταστροφική σε όλα τα πεδία», υποστηρίζει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και χαρακτηρίζει «επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και της αναδιαμόρφωσης των προτεραιοτήτων».

Τονίζει ότι «η κρίσιμη μεταβλητή για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν», σημειώνοντας ότι» αυτό είναι το πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων της σημερινής δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους». «Ναι, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, υπάρχουν όμως και πρωτοφανείς δυνατότητες», προσθέτει. Επισημαίνει ότι «στην Ευρώπη υπάρχουν παραδείγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε αλλά και νέες συνθήκες με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπάρχει πολιτική βούληση». Υπογραμμίζει πως «θα αναλάβουμε λοιπόν στα δύσκολα, αλλά με πρώτιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολλών». Αυτό σημαίνει, όπως υπογραμμίζει, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια, εξάντληση των δυνατοτήτων για την επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, αυτόνομος ενεργειακός σχεδιασμός, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών  των παρόχων ενέργειας και διανομή τους στους καταναλωτές. Επίσης, «κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη, στροφή στην πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική». Τονίζει πως όλα αυτά «συνθέτουν ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα διάλυσης και να ενισχύσει την κοινωνική πλειοψηφία». Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει δε ότι «το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει εξαντλήσει τα καύσιμα του και την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος στις 14-17 Απριλίου, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «γίνεται σε μια ιστορική στιγμή τεράστιων ανακατατάξεων, σε μια συγκυρία όπου αναδιαμορφώνονται οι παγκόσμιες πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συντεταγμένες». Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις «απαραίτητες αλλαγές, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, αριστερό κόμμα που θα αντιστοιχεί στις νέες μορφές άυλης παραγωγής και θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία δημοκρατίας που τις συνοδεύει, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης, αλλά και την σύμφυτη κρίση του κομματικού φαινομένου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ