today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

ΟΗΕ: Αποστολή στη Μόσχα για “ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός” στην Ουκρανία

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, ο Βρετανός Μάρτιν Γκρίφιθς, θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Μόσχα, προκειμένου να προσπαθήσει να πετύχει μια «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Θα είναι στη Μόσχα την Κυριακή και μετά θα μεταβεί στο Κίεβο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΟΗΕ, υπενθυμίζοντας πως του ανατέθηκε πρόσφατα η αποστολή να «επιδιώξει μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν εγκαταλείπουμε την προοπτική να σταματήσουν οι μάχες» είτε «στην Υεμένη, στην Ουκρανία, παντού στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.

«Τόσο η Ρωσική Ομοσπονδία όσο και η Ουκρανία δέχθηκαν να τον υποδεχθούν (…) για την αποστολή του που στοχεύει να πετύχει μια ανθρωπιστική κατάσταση του πυρός», υπογράμμισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Έως σήμερα, η Ρωσία αρνείτο κάθε επίσκεψη από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ που θα είχε ως βασικό θέμα την Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ