today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Γ.Λαπίντ: Η νέα αρχιτεκτονική με Άραβες εταίρους παράγοντας αποτροπής του Ιράν

Συνάντηση του βασιλιά της Ιορδανίας με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η ενίσχυση των δεσμών του Ισραήλ με άραβες εταίρους συνιστά παράγοντα αποτροπής του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ αφού προσκάλεσε τους ομολόγους του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο σε μια σπάνια διήμερη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Σντε Μποκέρ, στην έρημη Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ.

«Αυτό που κάνουμε είναι να γράφουμε ιστορία, οικοδομώντας μια νέα περιφερειακή αρχιτεκτονική βασισμένη στην πρόοδο, την τεχνολογία, τη θρησκευτική ανεκτικότητα, τη συνεργασία όσον αφορά την ασφάλεια και τη συλλογή πληροφοριών», δήλωσε ο Λαπίντ.

«Αυτή η νέα αρχιτεκτονική -οι κοινές δυνατότητες που οικοδομούμε- φοβίζει και αποτρέπει τους κοινούς εχθρούς μας, πρώτα και κύρια το Ιράν και τους αντιπροσώπους του», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός.

Στο μεταξύ, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας έφθασε σήμερα στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να συνομιλήσει με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ανακοινώθηκε από την παλαιστινιακή προεδρία.

Αυτή η σπάνια επίσκεψη του ιορδανού βασιλιά στη Ραμάλα, η πρώτη από το 2017, πραγματοποιείται έπειτα από μια συνάντηση χθες, Κυριακή, ανάμεσα στον Μαχμούντ Αμπάς και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ