today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΝΑΤΟ: Η Συμμαχία ανακοίνωσε την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας

Απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ που συναντώνται στις Βρυξέλλες συμφώνησαν να ενισχύσουν την ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας απέναντι στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, και προειδοποίησαν τη Μόσχα να μην χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

“Παραμένουμε ενωμένοι και ανένδοτοι στην αποφασιστικότητά μας να αντιτεθούμε στην επιθετικότητα της Ρωσίας, να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας, και να υπερασπιστούμε την ασφάλεια όλων των συμμάχων” αναφέρει μια κοινή δήλωση των ηγετών των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να συστήσουν άλλες τέσσερις μονάδες μάχης στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και προειδοποίησαν την Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ παρέτειναν τη θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας κατά ένα χρόνο, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

“Καθώς αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση ασφαλείας σε μια γενιά, είμαστε ενωμένοι για να κρατήσουμε τη συμμαχία μας ισχυρή και τους λαούς μας ασφαλείς”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που συνορεύει με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ