today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Ξεκινούν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης για ενήλικες στον Δήμο Αθηναίων

Ξεκινούν στον Δήμο Αθηναίων τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διά ζώσης ή μέσω διαδικτύου δωρεάν επιμορφωτικά μαθήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα προγραμματισμένα διά ζώσης μαθήματα αφορούν τις νέες τεχνολογίες για την τρίτη ηλικία, τη συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κ.λπ.), την αγωγή υγείας/πρώτες βοήθειες, τον εθελοντισμό σε φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες), την αρχιτεκτονική κήπων, τους αστικούς λαχανόκηπους, τη διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τη φωτογραφία, την κοπτική-ραπτική, αλλά και την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών σε θέματα καθημερινότητας.

Αντίστοιχα, ψηφιακά πραγματοποιούνται τα μαθήματα επιχειρηματικότητας και τουριστικής/πολιτιστικής ανάπτυξης, ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας (e-επιχειρείν), δημιουργίας ατομικής επιχείρησης, κατασκευής ιστοσελίδας, αγγλικών για χώρο εργασίας (Α2-Β1), γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και ισπανικών για τον τουρισμό (Α1-Α2).

«Μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης δίνουμε τη δυνατότητα σε ενήλικους συμπολίτες μας να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε διαφορετικούς τομείς, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν τα κίνητρα για έναν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα προγράμματα από την Τετάρτη 23 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1η Απριλίου, στο email: [email protected]. Εναλλακτικά μπορούν να απευθύνονται είτε στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Λιοσίων 22, 2ος όροφος) είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ