today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σερεμίτοβο: Το 20% του προσωπικού σε υποχρεωτική άδεια

«Παγώνουν» οι προσλήψεις

Η διοίκηση του μεγαλύτερου ρωσικού αεροδρόμιου, του Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα πως έχει βγάλει σε υποχρεωτική άδεια το 1/5 του προσωπικού και έχει «παγώσει» τις προσλήψεις εξαιτίας της «βουτιάς» στην επιβατική κίνηση, μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, με τη Μόσχα να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. Οι κυρώσεις έχουν ήδη διακόψει τις προμήθειες των περισσότερων αεροσκαφών και των ανταλλακτικών στη Ρωσία.

«Από τις 16 Μαρτίου ορισμένοι υπάλληλοι του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο έχουν βγει σε υποχρεωτική άδεια» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι θα λάβουν τα 2/3 των αποδοχών τους.

Το Σερεμέτιεβο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, είχε μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το αεροδρόμιο έκλεισε δύο από τους πέντε τερματικούς σταθμούς του στις 15 Μαρτίου και έχει θέσει εκτός λειτουργίας έναν από τους διαδρόμους του, επικαλούμενο «επιβεβλημένους περιορισμούς στις διεθνείς αερομεταφορές». Επιπροσθέτως η εταιρεία «πάγωσε» προσωρινά όλα τα επενδυτικά της σχέδια.

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Ural Airlines, ένας από τους μεγαλύτερες αερομεταφορείς στη Ρωσία, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι υποχρεώθηκε να βγάλει σε υποχρεωτική άδεια μέρος του προσωπικού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ