today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με ενημέρωση διπλωματικών πηγών.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά και για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Ν.Δένδιας: Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλή, ενημέρωσε ότι «αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ».

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «οι εικόνες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός φακός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία είναι τραγικές, τις βλέπουμε όλοι και μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από τη ρωσική εισβολή, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και Έλληνες διπλωμάτες» και προσέθεσε.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ. Και εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε, επίσης, πως «μαζί με τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν θέλω να πω ξεκάθαρα πως η παρουσία του στην Μαριούπολη και η προσπάθεια του να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως άλλωστε και η προσπάθεια του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, του Δημήτρη Δόχτση και του προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας και τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ