today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ουκρανία: 97 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Συνολικά 97 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο καναδικό κοινοβούλιο, ζητώντας από τους συμμάχους του Κιέβου να «εντείνουν τη βοήθειά τους», προς τη χώρα του.

«Οι Ρώσοι έχουν ήδη σκοτώσει 97 παιδιά» βομβαρδίζοντας «σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια», είπε σε ζωντανή μετάδοση μέσω βίντεο.

«Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε πραγματική υποστήριξη, που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε», πρόσθεσε στους Καναδούς βουλευτές που τον επευφημούσαν όρθιοι για πολλά λεπτά.

«Μας παρέχετε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια, έχετε επιβάλει αυστηρές κυρώσεις, αλλά βλέπουμε ότι δυστυχώς αυτό δεν τελειώνει τον πόλεμο», είπε αναφερόμενος στην επιθυμία των Ρώσων να «εξολοθρεύσουν την Ουκρανία».

«Θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε ειρήνη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, ζητώντας από τους Καναδούς βουλευτές να φανταστούν τις πόλεις τους υπό βομβαρδισμούς, τις πόλεις τους υπό πολιορκία…

«Η δημοκρατία σε όλο τον κόσμο είναι τυχερή που σας έχει ως πρωταθλητή της», δήλωσε πριν ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Είπε ότι ο Ζελένσκι είναι «έμπνευση για όλους».

Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε νέες κυρώσεις σε 15 Ρώσους, ανεβάζοντας σε περισσότερα από 500 τον αριθμό των ατόμων ή οντοτήτων στη λίστα των κυρώσεων που η Οτάβα επέβαλε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η κατάφωρη περιφρόνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανθρώπινη ζωή είναι απαράδεκτη», είπε επίσης ο Καναδός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Επτά πτώματα βρέθηκαν σε σχολείο που βομβαρδίστηκε στο Μικολάγιφ

Επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ενός σχολείου στην περιοχή του Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, το οποίο χτυπήθηκε από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανασύρθηκαν επίσης τρεις τραυματίες.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο έχει ολοκληρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ