today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Καιρός: Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αύριο Τρίτη

Τοπικές νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές μόνο νεφώσεις στα δυτικά, στα βόρεια, στην ανατολική Στερεά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -5 έως 10, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στην Ήπειρο από -4 έως 13, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από -3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 13, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 10, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 Μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις από 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς από 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ