today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 119 δισεκατομμυρίων δολ. στην οικονομία

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό της αεροπορικής βάσης Λουτσκ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Στις 05:45 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από ένα βομβαρδιστικό του ρωσικού στρατού στην αεροπορική βάση Λουτσκ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γιούριι Ποχουλιάικο, αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος διευκρίνισε πως υπάρχουν «δύο νεκροί στρατιώτες και έξι τραυματίες».

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ, είχε ανακοινώσει πως «τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Λουτσκ και του Ιβάνο-Φρανκίβσκ (δυτικά) τέθηκαν εκτός λειτουργίας».

«Εκρήξεις από την πλευρά του αεροδρομίου. Όλοι στα καταφύγια. Μην δημοσιοποιείτε καμία φωτογραφία, διευθύνσεις ή συντεταγμένες», είχε προειδοποιήσει από την πλευρά του στο Facebook ο Ίλχορ Πολιτσχούκ, δήμαρχος της πόλης Λουτσκ.

Οι δημοτικές υπηρεσίες θέρμανσης ανακοίνωσαν διακοπές «λόγω των εκρήξεων».

Στο μεταξύ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 119 δισεκ. δολαρίων στην ουκρανική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ντενίς Κουντίν.

Όπως είπε, το 75% των επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο σταμάτησαν τη λειτουργία τους και οι περισσότερες μεταλλουργικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία δεν λειτουργούν.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερες εξαγωγές μετάλλων», είπε και πρόσθεσε πως οι εξαγωγές μετάλλων αντιπροσωπεύουν ένα «σημαντικό μερίδιο» των συνολικών εξαγωγών της Ουκρανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ