today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ουκρανία: Αγανάκτησή Ζελένσκι για την πρόθεση της Ρωσίας να φέρει μισθοφόρους από τη Συρία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την αγανάκτησή του με αφορμή την πρόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εμπλέξει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας Σύρους μισθοφόρους, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο βιντεοδιάγγελμα του Ουκρανού προέδρου την 16η ημέρα του πολέμου.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι στην Ουκρανία διεξάγεται ένας πατριωτικός πόλεμος, ένας πόλεμος με έναν πείσμωνα εχθρό, ο οποίος αδιαφορεί για τους στρατιώτες του που πεθαίνουν κατά χιλιάδες. Με έναν εχθρό που επιστρατεύει σε όλη την Ρωσία εφέδρους και κληρωτούς για να τους ρίξει στην κόλαση του πολέμου, και ο οποίος σκέφτηκε να φέρει μισθοφόρους από την Συρία για να πολεμήσουν κατά των ουκρανών.

«Μισθοφόροι από την Συρία. Από την χώρα την οποία κατέστρεψαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως καταστρέφουν τώρα οι κατακτητές την Μαριούπολη, το Χάρκιβ, το Τσερνίγκοφ, την Αχτίρκα, την Βολνοβάχα, το Ιζιούμ Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα τους Ουκρανούς, πώς αντιμετωπίζουν το Ντονμπάς; Όταν απευθύνονταν στους ρωσόφωνους… Πόσο φώναζαν για την ‘υπεράσπισή’ τους.. Με πυραύλους, βόμβες της αεροπορίας και του πυροβολικού. Και να λοιπόν τώρα που έρχονται και οι Σύροι μισθοφόροι, οι οποίοι γενικά δεν ξεχωρίζουν, το ποιος και σε ποια γλώσσα μιλάει εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνει και ποιο κόμμα υποστηρίζει. Μισθοφόροι, οι οποίοι απλώς πηγαίνουν για να σκοτώσουν σε μια ξένη, με όλες τις έννοιες της λέξης, σε μια ξένη γη» υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ