today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Γερμανία: Μόνο μάσκα και διενέργεια τεστ μετά τις 20 Μαρτίου

Η χρήση προστατευτικής μάσκας και η διενέργεια διαγνωστικών τεστ είναι τα τελευταία μέτρα που θα μπορούν να επιβάλουν οι κρατιδιακές κυβερνήσεις μετά την 20ή Μαρτίου για τον έλεγχο της πανδημίας, αποφάσισε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έπειτα από εσωτερική διαβούλευση εβδομάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, θα μπορούν να επιβάλουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας FFP-2 στα μαζικά μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τις ιατρικές και νοσηλευτικές δομές, ενώ θα μπορούν, αντίστοιχα, να καθιερώσουν υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού όπου το κρίνουν απαραίτητο. Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται πάντως και ο κανονισμός «hotspot», ο οποίος προβλέπει τη λήψη επιπλέον μέτρων, ενδεχομένως και την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, ίασης ή αρνητικού τεστ.

Με τις νέες αποφάσεις, στις οποίες κατέληξαν ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, αναμένεται να τροποποιηθεί η νομοθεσία περί προστασίας από λοιμώξεις, το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Δίκτυο RND, στις διαπραγματεύσεις επικράτησαν οι απόψεις του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), καθώς ο κ. Λάουτερμπαχ είχε αρχικά προτείνει εκτεταμένη εργαλειοθήκη για το προσεχές διάστημα, ενώ ο FDP ήθελε να διατηρήσει μόνο τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ