today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Καραθανασόπουλος: Η αλλαγή συνόρων που επιχειρείται στην Ουκρανία, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

«Η καταδικαστέα στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των σφοδρότατων ανταγωνισμών που ξεδιπλώνονται στην περιοχή της Ουκρανίας. Από τη μια μεριά είναι η ρώσικη παρέμβαση και από την άλλη η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι και ο ανταγωνισμός αυτός εκδηλώνεται στη δημιουργία νέων σφαιρών επιρροής, μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πηγών και των διαδρομών της ενέργειας» επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΑΝΤ1.

«Αυτόν τον άδικο ταξικό πόλεμο τον πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και ο λαός της Ουκρανίας και ο λαός της Ρωσίας. Εμείς θεωρούμε υποκρισία το “ενδιαφέρον” του ενός πόλου, δηλαδή της ΕΕ και των ΗΠΑ για την “αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας” μιας και βλέπουμε ότι αυτή η διεθνής νομιμότητα έχει τσακιστεί τα προηγούμενα χρόνια και με ευθύνη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από αυτή την άποψη λέμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή» τόνισε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα «ήδη εμπλέκεται σε αυτούς τους ανταγωνισμούς στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της χώρας μας για να συμμετέχει στο πλιάτσικο που γίνεται σε βάρος των λαών της περιοχής και αυτή την εμπλοκή την πληρώνει ήδη πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός μέσα από το νέο κύμα ακρίβειας και στα ενεργειακά εμπορεύματα, μέσα από το νέο κυνήγι των εξοπλισμών που δεν σχετίζονται με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το πληρώνει πολύ ακριβά και μέσα από την επιθετικότητα της Τουρκίας που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το ΚΚΕ λέει πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να απεμπλακεί, να μην επιλέξει ιμπεριαλιστικό πόλο, να μην επιλέξει ληστές γιατί στα πλαίσια αυτά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και γιατί αυτή η αλλαγή συνόρων που βλέπουμε και στην Ουκρανία είναι το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, θα έχουμε εξελίξεις και σε άλλες περιοχές, στα Δ. Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Α. Μεσόγειο. ‘Αρα εγκυμονεί κινδύνους για γενικότερες πολεμικές συγκρούσεις σε μια ευρύτερη περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ