today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Περιφέρεια Αττικής: Η αλήθεια για την καθυστέρηση της παραλαβής ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε τις διαδικασίας διαπραγμάτευσης, τόσο για τα 52 ασθενοφόρα, όσο και για τις 8 κινητές μονάδες, για τις οποίες θα υπογραφεί σύμβαση εντός του προσεχούς διμήνου, ενώ για τα ασθενοφόρα δύο μήνες αργότερα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών».

Αυτή είναι η απάντηση της διοίκησης της Περιφέρειας στην πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής», με την οποία η επικεφαλής της, πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, την εγκαλούσε για αδικαιολόγητη καθυστέρηση υλοποίησης της προμήθειας, που επί της θητείας της, είχε εγκριθεί και ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Η διοίκηση καταλογίζει ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών στην ίδια την κ. Δούρου, στο ΕΚΑΒ και στην τότε ηγεσία του υπ. Υγείας, καθώς όπως σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση, «η διαδικασία δημοπράτησης από τον δικαιούχο του προγράμματος, το ΕΚΑΒ, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, τον Ιούνιο του 2018, αφού είχε προηγηθεί αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας βάσει σχετικής απόφασης της ΑΕΠΠ. Ο διαγωνισμός αυτός κατέληξε σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι ασκήθηκαν από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς προσφυγές, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τα αρμόδια δικαστήρια, που ουσιαστικά και τυπικά απέκλεισαν όλους τους συμμετέχοντες από τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ