today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Αρκαδία

Επίσκεψη στο νομό Αρκαδίας πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη.

Τον κ. Μαρινάκη συνόδευαν ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βάλια Μαυραειδοπούλου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκαν τo Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του τις προηγούμενες ημέρες.

Συνομίλησαν με τον τεχνικό διευθυντή Γεώργιο Πασχάλη, ο οποίος ενημέρωσε για το έργο, και ανέφερε πως η διαχείριση αφορά τους νομούς της Αρκαδίας, της Κορίνθιας και της Αργολίδας. Το έργο εκτελείται μέσω ΣΔΙΤ και αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά αποτελεσματικά η διαχείριση των απορριμμάτων. Η εγκατάσταση, η οποία λειτουργεί είναι προσωρινή, ωστόσο, παράλληλα, κατασκευάζεται και η μόνιμη μονάδα χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Με πρώτη προτεραιότητα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ο ΦΟΣΔΕ φιλοδοξεί να καλύψει τους στόχους διαχείρισης απορριμμάτων της εθνικής στρατηγικής, επεκτεινόμενο σε δεύτερο χρόνο και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Ο σταθμός μεταβατικής διαχείρισης Αρκαδίας πραγματοποιεί μια προεπεξεργασία αποβλήτων προκειμένου να γίνουν κατάλληλα για ταφή, ενώ τα οργανικά απόβλητα οδηγούνται για κομποστοποίηση. Ο σχεδιασμός είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει τελειώσει το εργοστάσιο και το εντυπωσιακό είναι πως η διαχείριση των απορριμμάτων και το εργοτάξιο δουλεύουν ταυτόχρονα. Η μονάδα χτίστηκε μέσα σε μόλις 10 μήνες και αυτή τη στιγμή απασχολούνται 800 άτομα σε όλα τα εργοτάξια. Με το πέρας του έργου οι μόνιμες θέσεις εργασίας θα είναι 200, ωστόσο τα επιμέρους project αναμένεται να τις πενταπλασιάσουν. Ο προϋπολογισμός του έργου διοχετεύεται στην τοπική οικονομία και τα συνοδά έργα που θα συνεχίσουν θα τονώσουν ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Γιάννης Σμυρνιώτης, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης και αντιπρόεδρος της ΦΟΣΔΕ.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται σε όλη την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Αρκαδίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία της Κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών η οποία οδήγησε στην κατάργηση της απλής αναλογικής, ενός συστήματος που, όπως δήλωσε, ήταν η αιτία για την ακυβερνησία Δήμων και Περιφερειών. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε το γραμματέα της ΠΕ ΝΔ και το γραμματέα Οργανωτικού για την παρουσία τους και για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τις ανάγκες του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού-Οικονομικού-Εκπαιδευτικών- Οργανωτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκάντζος και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, όπου ο Γραμματέας συνομίλησε με τον πρόεδρο της Νίκο Κάραλη. Η Π.ΟΜ.Α.ΜΕΑ. ΠΕΛ εκπροσωπεί και εξυπηρετεί περίπου 60.000 άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που διαβιούν στην Πελοπόννησο και έχει υπό την εποπτεία της πάνω από 15 συλλόγους. Ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει μια διαρκής σχέση με την Ομοσπονδία, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες της περιοχής.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης στο νομό Αρκαδίας ήταν η συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αρκαδίας στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της οργάνωσης με κεντρικό θέμα της συζήτησης το επερχόμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΔΕΕΠ Αρκαδίας έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Αρκαδία, ένα τόπο ηρώων, ένα τόπο ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον.

Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από τον ΦΟΣΔΕ, ένα εμβληματικό έργο που δεν έγινε τυχαία, αλλά μέσα από την άοκνη συνεργασία και συνεχή δουλειά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Μια δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα έργο πνοής που ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών, λύνει εκκρεμότητες δεκαετιών για τρεις νομούς της Πελοποννήσου, συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών και λειτουργεί ανταποδοτικά προς τις τοπικές οικονομίες. Τα έργα ξέφυγαν από τις μακέτες και τα σχέδια και γίνονται πραγματικότητα, όπως είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όσα συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη, αλλά και με τον τ. υπουργό και βουλευτή Κώστα Βλάση και όλα τα στελέχη του νομού αποδεικνύουν ότι έχουν πλήρη γνώση των αναγκών και των προβλημάτων του νομού. Και εμείς για όλα αυτά είμαστε εδώ. Το πιο σημαντικό είναι να ακούσουμε τους πολίτες. Να καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα κάθε τόπου. Το κυβερνητικό έργο είναι αλήθεια πως είναι σπουδαίο και ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε. Αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να επισπεύσουμε την επίλυση των εκκρεμοτήτων που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Πρώτη φορά ένα προεκλογικό πρόγραμμα υλοποιείται με τέτοια συνέπεια και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό του. Η μείωση δεκάδων φόρων, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η στήριξη της χώρας μέσα στην πανδημία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας είναι μόνο ορισμένες από τις σημαντικές κινήσεις που έγιναν αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία μας στην Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, έναν οργανισμό που επιτελεί ένα ιερό καθήκον και σε αυτή τους την προσπάθεια, θα είμαστε δίπλα τους Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι πως θα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους κατοίκους σε κάθε περιοχή, προσπαθώντας να λύσουμε τα προβλήματά τους κάθε μέρα».

Στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αρκαδίας συμμετείχαν ακόμα ο τ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Αθλητισμού ΝΔ Παναγιώτης Βαλασσόπουλος, οι πολιτευτές Γιάννης Κατσίρης και Νικόλαος Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο πρόεδρος της ΚΤΥΠ Τιμολέων Κατσίπος, οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Νότιας Κυνουρίας Στυλιανός Μπουζιάνης, Βόρειας Κυνουρίας Μιχαήλ Χαλδούπης και Μεγαλόπολης Δημήτριος Πριλίγκος και ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ