today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Ουκρανία: Μαθητές κάνουν ασκήσεις εκκένωσης καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ρωσική εισβολή

Οι μαθητές στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, μαθαίνουν πώς είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα εκρηκτικά, ενώ κάνουν επίσης ασκήσεις εκκένωσης και χορήγησης πρώτων βοηθειών, καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια πιθανή μεγάλη επίθεση του ρωσικού στρατού.

Η πόλη απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία και έχει πολλά εργοστάσια κατασκευής αρμάτων, αεροσκαφών και αγροτικών μηχανημάτων. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος για τους Ρώσους αλλά ο εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι μιλούσε υποθετικά.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, όμως οι τοπικές αρχές δεν το διακινδυνεύουν, ιδίως μετά την αναγνώριση των δύο αυτονομιστικών επαρχιών του Ντονμπάς από τη Μόσχα.

«Αρχίσαμε να κάνουμε συχνότερα ασκήσεις στα παιδιά, για να αποφύγουμε καταστάσεις, κατά τις οποίες μικρά παιδιά τραυματίζονται ή, Θεός φυλάξει, σκοτώνονται» είπε ο ειδικός σε θέματα πολιτικής άμυνας, Αλεξάντρ Σέβτσουκ. «Τα αφήνουμε να δοκιμάζουν τις στολές μας, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα κράνη μας. Τους δείχνουμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ώστε να έχουν κάποια εικόνα του τι μπορεί να τους συμβεί».

Ένας μαθητής, ο Ναζάρ, είπε: «Είναι πολύ επίκαιρη (η άσκηση), δεδομένης της κατάστασης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Και ναι, είναι πολύ, πολύ τρομακτικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ