today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Στρατηγική συνεργασία ΣΥΝ.ΚΑ και Μασούτης Α.Ε.

Δυο ελληνικές αλυσίδες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μια νέα στρατηγική συνεργασία, που αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΣΥΝ.ΚΑ, με σημαντική παρουσία σε Κρήτη, Αιγαίο και Κέρκυρα, θα ανακοινώσουν στρατηγική συνεργασία με τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο περισσότερων από 400 καταστημάτων.

Δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες στηρίζουν την ελληνική οικονομία, διασφαλίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν νέα δεδομένα στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Τα ΣΥΝ.ΚΑ για πάνω από 40 χρόνια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά συνεχίζουν να αναπτύσσονται προσηλωμένα στις ίδιες αρχές. Με σεβασμό στους συνεργάτες και στους πελάτες τους.

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» θα συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο Συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%.

Ο Συνεταιρισμός θα έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management. Οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, θα δημιουργηθούν  και οι αντίστοιχες υπεραξίες για τις μετοχές όλων των μετόχων που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό.

Επίσης, με τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και τα ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η νέα στρατηγική συνεργασία θα δώσει ευρεία πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρουσία, δημιουργώντας ένα δίκτυο με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1,1 δισ. Ευρώ, 402 καταστήματα και πάνω από 9.500 εργαζομένους.

Στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός ευέλικτου εταιρικού σχήματος με επίκεντρο τον σεβασμό στον πελάτη, την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών, τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών.

Σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τα ΣΥΝ.ΚΑ συμμετέχουν σε μια νέα εταιρική μορφή για να στηρίξουν ακόμη πιο ενεργά μετόχους, πελάτες και προμηθευτές και να θέσουν τις βάσεις για τη νέα εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ