today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ντι Μάιο: Mόνη οδός αυτή που οδηγεί στην ειρήνη και στην σταθερότητα

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, μετέβη σήμερα στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. «Είμαι βέβαιος ότι για την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η μόνη οδός που πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι εκείνη που οδηγεί στην ειρήνη και τη σταθερότητα», τόνισε ο Ντι Μάιο, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Η Ιταλία, σε συντονισμό με τους εταίρους της, επικεντρώνει κάθε της προσπάθεια σε αυτή την λύση. Τις ώρες αυτές η διπλωματία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι το μόνο πραγματικό, ειρηνικό όπλο για να αποφευχθεί η σύγκρουση», πρόσθεσε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας τόνισε ότι έλαβε γνώση των εκτιμήσεων της ουκρανικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις μιας επικείμενης εισβολής ή μιας στρατιωτικής επίθεσης σε ευρεία κλίμακα, αλλά διαπίστωσε και ότι συνεχίζεται η ανησυχία, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες κινήσεις αποσταθεροποίησης, και μέσω υβριδικών μεθόδων.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε, επίσης, ότι η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο, έστω και με μειωμένο προσωπικό, παραμένει ανοικτή.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, τέλος, προχώρησε στην εκτίμηση ότι «μετά τις σημερινές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση, θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο για μια διπλωματική λύση», η οποία «θα πρέπει, βέβαια, να τύχει αποδοχής σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ευρωπαϊκής ασφάλειας».

Αύριο ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόκειται να συναντηθεί, στην Μόσχα, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ