today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γαλλία: Κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα

Η Γαλλία καταργεί από αύριο Σάββατο την υποχρέωση διενέργειας τεστ κατά την αναχώρησή τους για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση απόψε.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθίσταται εκ νέου επαρκές για την άφιξη στη Γαλλία, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης, όπως συνέβαινε πριν από τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον», αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Καστέξ.

«Για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, κατά την έννοια του ευρωπαϊκού κανονισμού, πλέον κανένα τεστ δεν θα απαιτείται κατά την αναχώρηση», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, που επικαλείται «τη νέα φάση της πανδημίας που χαρακτηρίζεται, στις περισσότερες χώρες, από την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον και ένα αυξημένο ποσοστό εμβολιασμών».

Για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, η υποχρέωση να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ για να μεταβούν στη Γαλλία παραμένει, όμως «τα μέτρα κατά την άφιξη (τεστ, απομόνωση) αίρονται, όταν θα έρχονται από μια χώρα της «πράσινης» λίστας, δηλαδή χώρες όπου ο κορονοϊός κυκλοφορεί λιγότερο.

Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, που θα φθάνουν από μια χώρα της «πορτοκαλί» λίστας θα πρέπει να συνεχίζουν να «δηλώνουν έναν επιτακτικό λόγο που θα δικαιολογεί την αναγκαιότητα της άφιξής τους στη μητροπολιτική Γαλλία και μπορεί να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό τεστ κατά την άφιξή τους», εξηγεί το Ματινιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ