today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Εκτός κάθε πλαισίου η προκλητική πολιτική της Άγκυρας

«Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της ‘Αγκυρας με θέσεις που είναι εκτός κάθε πλαισίου διεθνούς δικαίου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, και του πνεύματος καλής γειτονίας. Είναι προφανές ότι κλιμακώνεται η προκλητικότητα αυτή λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία και εξαιτίας εσωτερικών δυσκολιών αλλά και εξαιτίας της ενίσχυσης του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας. Όλα αυτά τα αβάσιμα, αστήριχτα και χιλιοειπωμένα πράγματα από την πλευρά της Τουρκίας τα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δίνει τις απαντήσεις και στο διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο όπου προκληθεί και όπου χρειαστεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς είπε ότι το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα συζητήσει πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα και θα κάνει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Για την αξιολόγηση των μέτρων για την πανδημία που έχουν ληφθεί από τον Νοέμβριο είπε «Και από τους ειδικούς και από την κυβέρνηση συνεχώς σταθμίζονται τα μέτρα, τα μεγέθη, ο αριθμός των κρουσμάτων, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ και προφανώς και το δυσάρεστο μέγεθος του αριθμού των νεκρών και υπάρχουν οι αντίστοιχες ερμηνείες και εξηγήσεις τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, για όλα αυτά που εφαρμόζονται και αξιολογούνται».

Σε ερώτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αφού σημείωσε ότι η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ανοιχτή για διάλογο και συζήτηση με τους αγρότες είπε «Οι αγρότες μας όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας κυρίως των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Η κυβέρνηση όμως και για τους αγρότες όπως για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στέκεται στο πλευρό τους με μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αλλά και με μέτρα που εκδηλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και στήριξαν έμπρακτα το εισόδημα των παραγωγών».

«Πέρα από αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση μιας αγροτικής πολιτικής που αξιοποιεί όλα τα κοινοτικά εργαλεία, δίνει τη δυνατότητα για στήριξη και για ενίσχυση και σε ότι αφορά το κομμάτι της συμβουλευτικής και σε ότι αφορά το κομμάτι των νέων αγροτών και σε ότι αφορά τον προγραμματισμό μεγάλων εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την παραγωγή και θα ρίξουν το κόστος παραγωγής αλλά και με στοχευμένα μέτρα για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα λιπάσματα, η επιστροφή του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους νέους αγρότες, τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο και κατά 50% τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και όσο συνεχίζεται το πρόβλημα. Μια σειρά συνεχών παρεμβάσεων που στόχο έχουν και για τους αγρότες όπως και για την υπόλοιπη κοινωνία να περιορίσουν το αποτύπωμα των ανατιμήσεων και πάντοτε με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο» πρόσθεσε.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είπε ότι δια της διπλωματικής οδού γίνεται η προετοιμασία του ταξιδιού και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ