today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Β.Ψάλτης: H Alpha Bank αρωγός στα αναπτυξιακά σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων

Τη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EτΕΠ) και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας ύψους 6,5 δισ.ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, στις ελληνικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο που οργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΕπ.

Ειδικότερα ο κ. Ψάλτης ανέφερε ότι η «σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να δράσουν από κοινού για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

«Μέσω της στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτύξει η Alpha Bank με τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχουν διοχετευθεί επί δεκαετίες πόροι δισεκατομμυρίων ευρώ προς την οικονομία. Σήμερα, οι εγγυήσεις της ΕΙΒ, μέσω του European Guarantee Fund, μαζί με τα ισχυρά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών, διαμορφώνουν ένα χρηματοδοτικό δίκτυ ασφαλείας για τους κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία» πρόσθεσε ο κ.Ψάλτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank τόνισε ότι η φιλοδοξία της Τράπεζας δεν περιορίζεται στη διαχείριση της συγκυρίας. «Οφείλουμε να στηρίξουμε την πρόοδο προς ένα καλύτερο αύριο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την πρόσβασή μας στον επιχειρηματικό κόσμο, τους πόρους του RRF και – βεβαίως – τη στρατηγική μας σχέση με την EIB. Έτσι, εμείς στην Alpha Bank στεκόμαστε αρωγοί στα αναπτυξιακά σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων και στην πορεία μετάβασης της οικονομίας μας προς ένα νέο, ψηφιακό, πράσινο και, τελικά, βιώσιμο μέλλον», τόνισε ο Βασίλης Ψάλτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ