today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Life: Ο Τζόνι Ντεπ πουλά τα NFTs έργων τέχνης που δημιούργησε

Τζόνι Ντεπ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει προς πώληση πορτρέτα φίλων του και ηρώων που έχει ζωγραφίσει ο ίδιος ως συλλογή NFTs (Non-Fungible tokens -ηλεκτρονικά πιστοποιητικά ή τίτλοι ιδιοκτησίας, βασισμένοι στην τεχνολογία του blockchain, που διασφαλίζουν την αυθεντικότητα ενός οποιουδήποτε ψηφιακού αντικειμένου).

 

Η συλλογή με τίτλο «Ποτέ μην φοβάσαι την αλήθεια» (Never Fear Truth) περιλαμβάνει πορτρέτα των Μάρλον Μπράντο, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Χάντερ Σ. Τόμσον, Χιθ Λέτζερ, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Τιμ Μπάρτον, του εκλιπόντος σκύλου του Ντεπ, Μουν, του ίδιου του ηθοποιού και ενός φανταστικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε από τον γιο του και ονομάζεται Bunnyman.

 

Η συλλογή αποτελείται από αυθεντικά έργα τέχνης του Αμερικανού ηθοποιού και παραγωγού, τα οποία έχουν γίνει animated και μετατράπηκαν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αγοράζονται και πωλούνται με χρήση τεχνολογίας blockchain.

 

Το 25% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις οργανώσεις, που υποστηρίζονται από τον Τζόνι Ντεπ ή από όσους απεικονίζονται στα έργα τέχνης.

 

Μεταξύ άλλων θα ενισχυθούν το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, το Νοσοκομείο Παίδων Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ στο Λονδίνο, το Ίδρυμα Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την έρευνα για το AIDS, το Ταμείο Νομικής Στήριξης και Εκπαίδευσης της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP) και το Ίδρυμα Gonzo, για την προώθηση της λογοτεχνίας, της δημοσιογραφίας και του πολιτικού ακτιβισμού.

 

«Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να αποτυπώσω εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για μένα, όπως η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι άνθρωποι που θαυμάζω. Οι πίνακες περιβάλλουν τη ζωή μου, αλλά τους κράτησα για τον εαυτό μου και περιορίστηκα. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεται» υπογράμμισε ο Τζόνι Ντεπ.

 

«Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε μια σειρά από πορτρέτα, αλλά με έναν τρόπο που θα μπορούσε επίσης να είναι ανταποδοτικός. Το να έχω την ευκαιρία να χαιρετίσω τους υποστηρικτές μου και να υποστηρίξω τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που ήταν τόσο σημαντικές για την οικογένειά μου είναι ένα απίστευτο δώρο. Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινότητα φίλων γύρω από αυτά τα NFTs. Η εμπλοκή μου στον χώρο των NFTs μόλις ξεκίνησε» ανέφερε.

 

Όσοι αγοράσουν ένα NFT θα έχουν πρόσβαση στην κοινότητα του Τζόνι Ντεπ στο Discord πλατφόρμα, στην οποία οι θαυμαστές του συνεργάζονται σε δημιουργικά πρότζεκτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ