today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Βρετανία δεν αποκλείει την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο

Η Βρετανία δεν αποκλείει την επιβολή κυρώσεων που θα έχουν στόχο τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αν η χώρα του εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων στον Πούτιν προσωπικά, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, την ώρα που οι δυτικοί ηγέτες εντείνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες και καταρτίζουν σχέδια για τη θωράκιση της Ευρώπης από ένα πιθανό σοκ ενεργειακού εφοδιασμού.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία και η Δύση φοβάται ότι μπορεί να εισβάλει στη χώρα.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στον ίδιο τον Πούτιν, η Τρας δήλωσε στο Sky: “Δεν αποκλείουμε τίποτα”.

“Θα προωθήσουμε νέα νομοθεσία για να καταστήσουμε το καθεστώς μας κυρώσεων πιο αυστηρό ώστε να μπορούμε να βάλουμε στο στόχαστρο περισσότερες εταιρείες και πρόσωπα στη Ρωσία. Θα το προωθήσουμε τις προσεχείς μέρες. Αυτό δεν το αποκλείω”, πρόσθεσε.

Η Τρας σημείωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει αμυντικά όπλα στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν έχει πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία, ότι μπορεί να αναπτύξει στρατεύματ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ