today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ δεσμεύεται να στηρίξει το κράτος δικαίου, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη

«Τα επόμενα χρόνια θα φροντίσω ώστε αυτή η χώρα να μην απομακρυνθεί από τον δρόμο της και θα στηρίξω την εθνική κυριαρχία, το κράτος δικαίου, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, επειδή αυτή είναι η μακροπρόθεσμη, αμετάκλητη αποστολή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ίδιου και της αντιπροέδρου Ιλιάνα Γιότοβα για μια δεύτερη θηετία, σήμερα, στην πλατεία Αλεξάντερ Νιέφσκι της Σόφιας.

Η πολιτική αλλαγή είναι μόνο το πρώτο βήμα, υπάρχουν ακόμη πολλές δοκιμασίες μπροστά μας και ελπίζω ότι όλη η πολιτική γενιά να το αντιληφθεί, πρόσθεσε ο Ράντεφ. Αφιερώσαμε πέντε χρόνια στη μάχη για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Προώθησα και εργάστηκα για την ενότητα, συνέχισε, σημειώνοντας ότι τον είχαν επικρίνει ότι διχάζει το έθνος, όμως οι ψήφοι των πολιτών έδειξαν κατηγορηματικά ότι η βουλγαρική κοινωνία επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση της από ένα μέρος του παρελθόντος που κληρονόμησε.

Η νίκη μας ήταν μια κοινή προσπάθεια, βγάλαμε την κοινωνία από την απάθειά, αποκαταστήσαμε τις δίκαιες εκλογές για τον λαό και το κοινοβούλιο, καθώς και την ευκαιρία να μεταρρυθμίσουμε το απορριφθέν μοντέλο διακυβέρνησης, να ενισχύσουμε το κράτος, να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, να αναζωογονήσουμε δημοκρατικούς θεσμούς, είπε ο Ράντεφ. Ο λαός μίλησε και σήμερα ξέρουμε ποιες αρχές μας ενώνουν – οι αρχές της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και του διαφωτισμού και η αληθινή ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Βουλγαρίας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ