today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ρουμανία: 16.760 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέσα σε 3 μήνες

Η Ρουμανία ανακοίνωσε 16.760 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, η μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα από τον Οκτώβριο, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται.

Η Ρουμανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με μόλις κάτω από το 41% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο εν μέσω δυσπιστίας για τους κρατικούς θεσμούς και περιορισμένης πληροφόρησης για τους εμβολιασμούς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πλησιάζει το επίπεδο ρεκόρ των 18.863 ημερήσιων μολύνσεων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά οι νοσηλείες συνεχίζουν να είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Τις τελευταίες 24 ώρες 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού.

Η Ρουμανία έχει μειώσει τους χρόνους απομόνωσης και καραντίνας για όσους βρίσκονται θετικοί στην COVID-19, για τις άμεσες επαφές τους και τους ταξιδιώτες που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ και έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου με τη διάρκειά τους να διαμορφώνεται ανάλογα με το πού εμβολιάστηκαν.

Στην κορύφωση του τέταρτου κύματος στα τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο, η Ρουμανία βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας με τους νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους στη χώρα των 20 εκατ. κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ