today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σπ. Λιβανός: Συνάντηση με τον πρέσβη του Κατάρ για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον πρωτογενή τομέα

Μέρος του στρατηγικού σχεδίου δράσης της χώρας μας αναφορικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, παρουσίασε στον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Waleed Mohammed Hassan Ahmad Al Emadi, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Παράλληλα, ο κ. Λιβανός μίλησε για τις προοπτικές για αύξηση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων προς το Κατάρ.

Στην μεταξύ τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τη δημιουργία και εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο πρέσβης του Κατάρ εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή. Δεσμεύθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα θα εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και ιδίως για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο Κατάρ, τόσο μέσω παραδοσιακών εμπορικών οδών όσο και μέσω νέων καινοτόμων δράσεων.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συμφωνήθηκε να εξεταστεί η προοπτική σύναψης ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ελλάδος-Κατάρ με σκοπό την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ