today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ισπανός υπουργός Εξωτερικών: Δεν έχουμε ιστορικό παρουσίας του Τζόκοβιτς τον Δεκέμβριο

«Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας η αυστραλιανή κυβέρνηση ζητώντας μας τέτοια έγγραφα»

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε σήμερα, ότι δεν έχει καμία πληροφορία, σχετικά με το εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επισκεφθεί την Ισπανία πριν ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο από δημοσιογράφο, εάν γνώριζε εάν ο Τζόκοβιτς είχε μπει στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ο Αλμπάρες απάντησε: «Δεν έχω κανένα ιστορικό γι΄αυτήν την παρουσία του Τζόκοβιτς». «Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας η αυστραλιανή κυβέρνηση ζητώντας μας τέτοια έγγραφα», πρόσθεσε.

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν εάν ο Τζόκοβιτς είπε ψέματα κατά την είσοδό του στην Αυστραλία, όταν διαβεβαίωσε ότι δεν είχε επισκεφθεί καμία άλλη χώρα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακύρωση της βίζας του, σύμφωνα με πηγές της αυστραλιανής κυβέρνησης, που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την είσοδό του στην Αυστραλία, είπε ότι δεν είχε ταξιδέψει πουθενά κατά τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ στιγμιότυπα και βίντεο τον δείχνουν να προπονείται στη Μαρμπέγια (στις 31/12).

Σύμφωνα με τον «Guardian», στις 25 Δεκεμβρίου, ο Τζόκοβιτς δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Πέταρ Τζόρτζιτς, παίκτη της ομάδας χάντμπολ της Μπενφίκα, στο Βελιγράδι, και αργότερα φωτογραφήθηκε με πολλά παιδιά στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Τζόκοβιτς επισκέπτεται συνήθως την πόλη της Ανδαλουσίας, όπου εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να προπονηθεί στις πίστες του ξενοδοχείου «Puente Romano».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ