today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Δήμος Αθηναίων κοντά σε όσους έχουν ανάγκη και αυτά τα Χριστούγεννα

Στο πλευρό των άστεγων, αλλά και όσων δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, βρίσκεται και αυτά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα για τη σίτισή τους.

Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) θα μοιράζει 1.200 εορταστικά γεύματα ημερησίως σε άστεγους στο δρόμο, στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου, καθώς και σε άλλες δομές που στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Από αυτά περισσότερα από 300 ανά ημέρα θα προσφέρουν στο δρόμο οι ομάδες του streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στους άστεγους συμπολίτες μας, φροντίζοντας, μέσω αυτής της επαφής, να τους βοηθήσουν να αισθανθούν λίγη από τη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα των ημερών.

Το φετινό εορταστικό γεύμα των Χριστουγέννων για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, που αποτελεί ένα ζεστό κυρίως πιάτο μαζί με ορεκτικά, γλυκά των Χριστουγέννων (μελομακάρονα, κουραμπιέδες) και αναψυκτικά, είναι μία προσφορά των εταιρειών Coca-Cola Hellas και Kessaris, ενώ τα γεύματα που θα διανεμηθούν την παραμονή είναι μια προσφορά της εταιρείας Κωτσόβολος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστούν επιπλέον 1.200 εορταστικά γεύματα με την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε δομές αστέγων, καθώς και σε ανθρώπους που κοιμούνται στα πεζοδρόμια, προσφορά της εταιρείας ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής. Η διαδικασία θα επαναληφθεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά, με επιπλέον 1.200 εορταστικά γεύματα, προσφορά της Interamerican.

Τρόφιμα και δωροεπιταγές σε μέλη των Λεσχών Φιλίας και δικαιούχους ΤΕΒΑ

Με στόχο η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων να φτάσει σε όλα τα σπίτια, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας πολιτών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα προσφέρει σε περισσότερα από 3.500 χιλιάδες νοικοκυριά όχι μόνο τα είδη που περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι, αλλά και δωροεπιταγές για αγορές στο σούπερ μάρκετ και δώρα για τα παιδιά. Σε αυτά προστίθενται τα τακτικά πακέτα με τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά και ευχές αγάπης στα μέλη των Λεσχών Φιλίας

Ήδη, τις προηγούμενες μέρες περίπου 3.500 μέλη από τις οχτώ Λέσχες Φιλίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέλαβαν στο σπίτι τους πακέτα με χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, καθώς και μια κάρτα με γιορτινές ευχές από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Η μεταφορά των δεμάτων έγινε δωρεάν -προσφορά της εταιρείας Wolt.

Τρόφιμα σε οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας μέσω ΤΕΒΑ

Μία «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας, δίνει η προσφορά βασικών αγαθών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ. Φέτος, η διανομή ΤΕΒΑ των τροφίμων στους ωφελούμενους ολοκληρώθηκε με διαδικασίες «εξπρές», με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να έχουν μοιράσει περίπου 305 τόνους τροφίμων σε 17.924 δικαιούχους ΤΕΒΑ. Τα πακέτα περιελάμβαναν νωπό κοτόπουλο, φέτα, συσκευασία ελαιολάδου (πέντε λίτρων), καθώς και ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρύζι, ζάχαρη, τόνο, κομπόστα και τοματοπολτό.

Παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος» για παιδιά οικογενειών του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Μετά την Πρωτοχρονιά, περίπου 400 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών του ΚΥΑΔΑ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος», στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η παράσταση προσφέρεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του προγράμματος «Open Social Net».

Δώρα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες για τους άστεγους, χθες στο Σεράφειο

Εντωμεταξύ, χθες το πρωί, οι φιλοξενούμενοι στις δομές του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επισκέφθηκαν το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ύστερα από πρόσκληση της Α’ δημοτικής κοινότητας και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών. Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, προσφέρθηκαν δώρα σε όλους, ενώ μικροί μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δίνοντας έναν ακόμη πιο χαρούμενο τόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να στηρίζει και να αγκαλιάζει τον ευάλωτο πληθυσμό της πόλης. Όχι μόνο μέσα στην περίοδο των γιορτών, αλλά καθημερινά με πολύπλευρες δράσεις του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημιουργούν ένα ισχυρό «δίχτυ» προστασίας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε σε εκατοντάδες οικογένειες που στερούνται βασικών αγαθών, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Με οδηγό την αλληλεγγύη συνεχίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην αισθάνεται ποτέ κανείς μόνος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ