today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 31 Δεκεμβρίου για 8 αφρικανικές χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν στις 31 Δεκεμβρίου, έπειτα από έναν και πλέον μήνα, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για οκτώ αφρικανικές χώρες, που είχαν επιβληθεί με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, έκανε γνωστό σήμερα με μήνυμά του στο Twitter εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η είσοδος στο αμερικανικό έδαφος απαγορεύεται επί του παρόντος στους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, μια απόφαση που είχε ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου “λόγω υπερβολικής προφύλαξης”, υπενθύμισε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι για δύο “ουσιαστικούς λόγους” αποφασίζεται η άρση των περιορισμών.

Αρχικά, η διαπίστωση ότι τα “σημερινά εμβόλια προστατεύουν αποτελεσματικά από σοβαρή μορφή (της Covid-19) που συνδέεται με την Όμικρον, κυρίως μετά μια αναμνηστική δόση”.

Στη συνέχεια, το γεγονός ότι “διεθνείς ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές τις χώρες δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ”, τώρα που η παραλλαγή Όμικρον είνα πολύ διαδεδομένη στη χώρα.

Η υιοθέτηση και στη συνέχεια η διατήρηση των ταξιδιωτικών αυτών περιορισμών, που επιβάρυναν μόνο τη νότια Αφρική ενώ το νέο στέλεχος εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, προκάλεσαν πολλές επικρίσεις για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ