today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Υποβλήθηκε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόταση χρηματοδότησης του αλιευτικού καταφυγίου Ν. Κρήνης

Υποβλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση για τη χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς που επισημαίνει ότι την προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του καταφυγίου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δαρδαμανέλης, επισήμανε, ότι γίνεται ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου και τώρα αναμένεται η έγκριση για τη χρηματοδότηση και εκτίμησε ότι «είμαστε πολύ κοντά στον στόχο».

Το αλιευτικό καταφύγιο της Νέα Κρήνης, αποτελεί μια νέα υποδομή λιμενικού έργου στο Δήμο Καλαμαριάς. Ενδυναμώνει την υφιστάμενη δραστηριότητα της αλιείας και τις προοπτικές της νεανικής επιχειρηματικότητας του κλάδου, λόγω παράδοσης και γειτνίασης με τη θάλασσα. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάπλαση του μετώπου της παραλιακής ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς, μήκους 6.5 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου αναμένεται να κοστίσει περίπου 6.600.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ