today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Χριστουγεννιάτικη δράση της ΟΝΝΕΔ για την εκπλήρωση των ευχών σε παιδιά που στηρίζει η Make-A-Wish

Με ευχές και σύντομους χαιρετισμούς σε απευθείας μετάδοση ξεκίνησε στις 15.00 το μεσημέρι, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο της Αθήνας, που στηρίζει φέτος ξανά την προσπάθεια του Make-A-Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος) για την εκπλήρωση των ευχών σε παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Η δράση βρισκόταν σε εξέλιξη στον εξωτερικό χώρο της Παλαιάς Βουλής από τις 15:00 έως τις 19:00 με την παρουσία στελεχών της Οργάνωσης, εθελοντών αλλά και παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

«Είναι ένας θεσμός που αν και η συγκεκριμένη δράση έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα, όμως όλο το χρόνο είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.«Βασική μας επιδίωξη είναι να μη μείνει κανένας πίσω. Βασική επιδίωξη του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και να γίνεται με διάρκεια και με ουσία. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, είναι μια πολύ ωραία μέρα σ’ έναν ξεχωριστό χώρο με πολλούς συμβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα. Όμως το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι ήμασταν πέρυσι που δεν μπορούσαμε να έχουμε κανέναν απ’ όλους τους φίλους που έχουμε εδώ. Να ξεκινήσουμε λοιπόν για να κάνουμε πραγματικότητα την ευχή του μικρού Ραφαήλ. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό θα περάσουμε και στις επόμενες για να πραγματοποιηθούν και άλλες ευχές μικρών μας φίλων», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Στη συνέχεια συνεχάρη τους ανθρώπους του Make -A- Wish, τονίζοντας πως χτίζεται μία σχέση με ανθρώπους που κάνουν «κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο και πολύ ανώτερο απ’ όλα όσα κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, γενική διευθύντρια του Make -A- Wish, μέλη του Οργανισμού, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η γραμματέας της ΔΑΠ Κατερίνα Κορωνιά, ο γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Σιαδήμας κ.ά..

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ