today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΜέΡΑ25: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ διασύρει τη χώρα μας ξανά διεθνώς

Την άποψη ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς «διασύρει τη χώρα μας ξανά διεθνώς, βάζοντας πλάτες στο κράτος απαρτχάιντ, με τον παλαιστινιακό λαό να συνεχίζει να υποφέρει τα δεινά του εκάστοτε μακελάρη που βρίσκεται στην ισραηλινή εξουσία», διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Προσθέτει δε ότι «ο πρωθυπουργός βάζει σε κίνδυνο και τον ελληνικό λαό με αγωγούς που όχι μόνο δεν θα γίνουν ποτέ αλλά αυξάνουν και τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Αυτό, σημειώνει, είναι κάτι που «επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες αμφίσημες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα για τον αγωγό EastMed, που εγείρουν ερωτηματικά και δίνουν το στίγμα των προθέσεων του Τελ Αβίβ να θέσει την Κύπρο εκτός σχεδιασμού και την Ελλάδα υπό αίρεση μελλοντικά -αν και εφόσον-, σε μια εποχή που το Ισραήλ επαναπροσεγγίζει την Άγκυρα».

Το ΜέΡΑ25, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει επανειλημμένα αποδοκιμάσει την πρόσδεση της χώρας μας στο επικίνδυνο άρμα του καθεστώτος του Ισραήλ -έργο και της κυβέρνησης Τσίπρα-, που στερεί από τη χώρα μας σοβαρά ερείσματα ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιεί και τα εγκλήματα του ισραηλινού καθεστώτος σε βάρος των Παλαιστίνιων αδερφών μας». Τέλος, για τον ΕastMed, το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι έχει εγκαταλειφθεί από τους βασικούς του «παίκτες» και χρηματοδότες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ