today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Απ. Τζιτζικώστας: Παρέστη στην τελετή μνήμης του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρέστη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του μεγάλου οραματιστή της ευρωπαϊκής ενοποίησης ο κ. Τζιτζικώστας, ανέφερε, ότι «έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους ηγέτες, ως ένας από τους αρχιτέκτονες της σύγχρονης ευρωπαϊκής οικογένειας, ως ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της Αυτοδιοίκησης, καθώς υπήρξε μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κι ως ένας πραγματικός φιλέλληνας, που συνέβαλε τόσο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, όσο και στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην τελετή παρέστη η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Βουλγαρίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν και η Πρώτη Αντιπρόεδρος και Υποψήφια Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνομιλίες με τους κ.κ. Μακρόν, Σταϊνμάιερ, καθώς και με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ